Ruting Zagreb

Tvrtka Ruting d.o.o. osnovana je 1991. godine, svoj prvi prodajni salon otvara u Matuljima, na raskrižju između Opatije i Rijeke, na dijelu nekadašnje staze na kojoj se vozilo svjetsko prvenstvo u motociklizmu do 1979. godine. U to je vrijeme zastupljenost motocikala na cestama bila neznatna, ali optimizam djelatnika tvrtke, kao i ''pogled u budućnost'' dali su izvrsne rezultate.

Usporedo s rastom tržišta tvrtka 1993. godine počinje s uvozom motocikala renomirane japanske tvrtke ''HONDA'' te potpisuje ekskluzivan ugovor za distribuciju navedenih motocikala za Republiku Hrvatsku.

Početkom 2001. godine tvrtka širi svoju djelatnost i na prodaju automobila europskog proizvođača automobila.

U travnju 2003.godine tvrtka Ruting d.o.o. postaje generalni zastupnik za automobile marke ''HONDA'' za Republiku Hrvatsku, čime je zaokružena kompaktna cjelina koja se veže uz renomirano japansko ime ''Honda''. U 2005. godini Ruting d.o.o. širi svoje poslovanje i u druge gradove u Republici Hrvatskoj, u veljači otvara prodajno–servisni centar u Zagrebu na Ljubljanskoj aveniji,a isti mjesec otvara podružnicu i u Osijeku, u Sarajevskoj ulici 39.

Uspješnim nastavkom poslovanja, u travnju 2006. godine, u Zagrebu je otvoren novi suvremeni prodajno-servisni centar Ruting d.o.o. u Kovinskoj 9 na području Jankomira, koji se prostire na 15.000 m2. Novi prodajno-servisni centar opremljen je najnovijim standardima te posjeduje najkvalitetniju servisnu opremu.