Dubravica

O Dubravici

Pekara Dubravica osnovana je 1961. godine kao obiteljski obrt temeljen na tradicionalnom načinu proizvodnje. Danas novi pogon u Zaprešiću ima više od 5000 m2 prostora te je jedan od najmodernijih u ovom dijelu Europe.

Tradicija

Naš kruh i peciva nastaju po prokušanoj izvornoj recepturi pri čemu koristimo lokalne sastojke i pripremu koja uključuje puno uloženog truda i ručnog rada naših vrijednih pekarskih radnika, a tu je i tradicionalna šamotna podloga u peći koja daje onaj neponovljiv okus tako dobro poznat iz djetinjstva. Jer jedino poštujući znanje i iskustvo prethodnih generacija može nastati kruh kojim bi se ponosili i naši stari.

Kvaliteta

Pomno birana brašna svježe samljevena u domaćim mlinovima, voda oplemenjena posebnom metodom vrtloženja kako bi stekla svojstva prirodne izvorske vode, brižno uzgojena prirodna predtijesta i kisela tijesta te blagi dodir vrhunske suvremene tehnologije. Samo najbolji sastojci i metode dovoljno su dobri za kruh iz Dubravice, kruh okrunjen kvalitetom.

Inovativnost

Recepture i metode izrade kruha, koje je naš osnivač Franjo Mikelec osmislio prije više od 50 godina, njegujemo još i danas te ih stalno nadograđujemo u skladu s novim spoznajama o prehrani i zahtjevima potrošača. U posebno uređenoj maloj pekari mijesimo i pečemo probne uzorke kruha i peciva, kako bi unaprijedili neki od postojećih proizvoda ili razvili potpuno novi. Tako su nastali naši jedinstveni i inovativni proizvodi kao što su punozrnati delikates kruh, špek rolice, topli sendviči...