Carpisa & Yamamay za spas oceana!

Kolekcijama od recikliranih materijala dva talijaska brenda Carpisa & Yamamay žele ukazati na goruće probleme plastičnog otpadaDok razmišljamo o ljetu, moru i odlasku na plažu, svjedoci smo globalnog problema plastičnog onečišćenja oceana, koji sve više uzima maha. Sada je već svima jasno da stanje postaje alarmantno, a poznati talijanski brendovi Yamamay i Carpisa, nastavljaju svoj put usmjeren na podizanju svijesti potrošača o temama i problemima koji se tiču zaštite i očuvanja morskog ekosustava, kroz potporu Zaklade One Ocean Foundation te kroz razvoj konkretnih projekata.


Inspiriran ljubavlju za oceanom, Yamamay je predstavio održiv kupaći kostim napravljen od repreve materijala - umjetnog vlakna od reciklirane PET ambalaže.


Kao dio kolekcije proljeće / ljeto 2019. predstavljena je atraktivna ljetna linija Eco Vibes od recikliranih vlakana i eko materijala.

Cilj kampanje nazvane “Reuse is better” podizanje je svijesti o ponovnoj upotrebi i smanjenju plastike, ograničenju uporabe plastičnih boca, a time i onečišćenja mora. Upravo se ovim smjernicama vodi i talijanski brend torbi i kofera Carpisa, koji je predstavio capsule kolekciju recikliranih torbi i nesesera od ekološki održivih materijala. Carpisa brand poručuje da nitko sam ne može spasiti ocean od plastike, ali zajedničkim snagama možemo ovaj svijet učiniti boljim, prije nego što bude prekasno!