Super ideje za uređenje balkona ili terase

Super ideje za uređenje balkona ili terase

Svake godine početkom ljeta i dolaskom lijepog vremena javlja se želja za uređenjem vanjskog prostora jer ljetni dani i vruće ljetne večeri puno su ugodnije uz boravak na otvorenom.

Ovo ljeto donosimo trendi prijedloge kako urediti terasu ili balkon, neovisno o njihovoj veličini. Ako vam nedostaje ideja ili jednostavno ne znate otkuda početi, donosimo na što sve morate paziti, kakav namještaj, boje i uzorke odabrati. U nastavku se nadahnite našim prijedlozima…


Jutarnja kavica - na suncu…


Ima li išta ljepše od uživanja u prvoj jutarnjoj kavi na vlastitom balkonu ili terasi?

Dolaskom ljepših dana većina nas baca pogled upravo prema tom prostoru i razmišlja kako bi se trebalo pokrenuti i urediti svoju malu oazu za uživanje na otvorenom. Pravo je vrijeme da požurite s uređenjem kako biste što prije mogli uživati u odmaranju i druženju na otvorenom.


Mali prostori 


Namještaj treba biti svestran, mali, ali udoban…Ako je vaš vanjski prostor malen i nemate puno mjesta za namještaj, viseća fotelja pravi je izbor za vas, ne samo da ćete uživati sjedeći u njoj, nego će to biti i wow trendi dodatak vašem prostoru. Biljke i ukrase smjestite na zid i štedite na prostoru. 


Detalji čine razliku 


Tepisi, umjetna trava i biljke, kantice, šarenilo, lampice ….Ako vaš vanjski prostor nije zaklonjen, razmislite o suncobranu koji će vas zasjeniti od vrućeg sunca u toplim ljetnim mjesecima. Biljke pomažu pri stvaranju male oaze na otvorenom, bilo da kreirate vertikalni vrt, ili jednostavno stavite biljke u posude na pod, stol ili ih objesite sa stropa. Razmislite o malom biljnom vrtu, tako ćete pri kuhanju imati uvijek svježe bilje i začine. Uživajte u romantičnoj večeri pod zvijezdama, na svom balkonu, a pritom ne zaboravite na osvjetljenje kako biste stvorili romantičan i opuštajući ugođaj. Koristite viseće lampice, svjetleće lampione, svijeće…i stvorite stilsku i ugodnu atmosferu na otvorenom. 

 

Naoružani savjetima i idejama, postanete dizajneri svog malog kutka i ostvarite odlične popuste pri kupnji u Westgate Shopping Cityju.