Kako urediti kuhinju i dnevni boravak?

Kako urediti kuhinju i dnevni boravak?

Središte obiteljskih druženja zasigurno su dnevni boravak i kuhinja. Dnevni boravak osim svoga lijepog interijera mora biti i funkcionalan za sve ukućane pa tako i udoban. Kako bi se zadovoljio taj kriterij dobro rješenje je udobna sofa. Stručnjaci namještaja savjetuju kako je često visina sjedala sofe i njena veličina problem kod kupnje, a takve pogreške znaju biti skupe.


Što se tiče boje namještaja, portal za Interijere i dizajn piše kako je neutralnost boja novi nadolazeći hit. Dekoracije prostorija možeš podići uz pomoć dekoracija kao što su lampe, stolići za kavu ili ukrasni detalji. 


Kuhinja doma je privlačna oaza iz koje izlaze topli mirisi domaće hrane. Interijer kuhinje ovisi o njenoj veličini, dekoracijama i dizajnu, a važno je da sama kuhinja bude organizirana, praktična, ali i lijepa. Odabir boje prilagodi prostoru, razmisli prije nego li odabereš boju kuhinje jer vremenski se obitelji puno zadržavaju u njoj i ona mora biti ugodna.


Za male kuhinje su idealne svjetlije boje jer povećavaju kuhinju, a tamnije boje ju smanjuju te takve boje je potrebno uklopiti u velike prostore. Ako je kuhinja tamne boje potrebno je dovoljno svijetla (rasvjete). Ukoliko se dvoumite oko boje možete zatražiti 3D nacrt svoje kuhinje i tako se igrati s bojama dok ne pronađeš svoju nijansu. Inspiraciju za uređenje kuhinje možeš pronaći na blogu Interijeri i dizajn.


Dodatan radni prostor može se postići izvlačnim kuhinjskim plohama koje će stvoriti dodatni prostor za pripremu jela kada će nam biti potreban. 


Ladice se mogu organizirati različitim pregradama, organizatora, košarama, ulošcima i kantama za odvajanje otpada. Ovakvi sustavi za organizaciju osmišljeni su za sve dimenzije ladica kako bi se pohrana bila funkcionalna. Organizirane ladice omogućit će preglednost dok u izvlačne ormare možeš pohraniti mnogo stvari, a sami ormari ne zauzimaju puno mjesta. Izvlačni ormar možeš postaviti u blizini ploče za kuhanje kako bi ti svi dodaci bili nadohvat ruke. 


Za više inspiracija vezanih uz uređenje interijera svakako posjeti stranicu Interijeri i dizajn.


Najveća ponuda trgovina namještajem i asortimana za uređenje doma na više od 25.000 kvadrata čeka te u Westgate Shopping Cityju. Ponuda obuhvaća oko 30 trgovina s domaćim i stranim brendovima kao i unikatan namještaj s potpisom poznatih dizajnera.