Balkon, vrt ili terasa... Stvori svoju oazu na otvorenom

Balkon, vrt ili terasa... Stvori svoju oazu na otvorenom

Ponosni si vlasnik balkona ili terase, ali ti nedostaje ideja kako urediti prostor za uživanje na otvorenom? Bez brige, u nastavku saznaj na što sve treba paziti, kakav vanjski namještaj, biljke i dodatke odabrati. 


Jutarnja kavica - na suncu...

Ima li išta ljepše od uživanja u prvoj jutarnjoj kavi na vlastitom balkonu ili terasi?

Dolaskom ljepših dana većina nas baca pogled upravo prema tom prostoru i razmišlja kako bi se trebalo pokrenuti i urediti svoju malu oazu za uživanje na otvorenom. Pravo je vrijeme da požuriš s uređenjem jer će ti vrtni blagovaonski namještaj koristiti za jutarnju kavicu ali i za ručak ili pak večeru s prijateljima. 


Namještaj treba biti svestran, ali udoban…Ako je vanjski prostor malen i nemaš puno mjesta za namještaj, viseća fotelja pravi je izbor, ne samo da ćeš uživati sjedeći u njoj, nego će to biti i trendi dodatak prostoru. Ako imaš mjesta nabavi udobnu sjedeću garnituru gdje ćeš moći odmarati nakon dugog dana. Biljke i ukrase smjesti na zid za uštedu na prostoru. 


Detalji čine razliku

Tepisi, umjetna trava, biljke, kantice, šarenilo i lampice unijet će dodatni šarm na tvoj balkon ili terasu... Biljke pomažu pri stvaranju male oaze na otvorenom, bilo da kreiraš vertikalni vrt, ili pak jednostavno postavi biljke u posudama na pod, stol ili ih objesi sa stropa. Razmisli i o malom začinskom vrtu kako bi ti uvijek pri ruci bilo svježe bilje i začini. 


Uživaj u romantičnoj večeri pod zvijezdama, a pritom ne zaboravi na osvjetljenje koje stvara romantičan i opuštajući ugođaj. Koristi viseće lampice, svjetleće lampione, svijeće, pokoji ukrasni jastuk, dekicu za hladnije večeri…i stvori ugodnu atmosferu na otvorenom. 


Kod nas pronađi baš sve za svoju oazu na otvorenom, vidimo se!