O Westgateu

O Westgateu

WESTGATE City najveći je trgovački centar u Europskoj Uniji i u Hrvatskoj s više od 226.000 m2 bruto površine i 100.000 m2 prodajnih prostora. U ovaj je međunarodni projekt investitorska grupa Focus Invest GmbH uložila 270 milijuna eura, a Centar je sagrađen u rekordnom vremenu od samo petnaest mjeseci. Westgate je svečano otvoren u studenom 2009. godine, a danas je konceptualiziran kao obiteljski centar shoppinga i zabave u kojem se nalaze brojne trgovine poznatih brendova kao što su Reserved, Mohito, H&M, C&A, New Yorker, TEDi, Pepco, dm, Müller, Hervis, Konzum, next i mnogi drugi.


Uz ponudu modnih brendova, Westgate City također ima iznimnu ponudu trgovina namještajem i s asortimanom za uređenje doma na više od 25.000 kvadrata. Westgate Home, interior cluster u sklopu centra, jedinstvena je i najveća ponude trgovina za uređenje doma na jednom mjestu u Zagrebu. Osim segmenta za dom, Westgate ima i veliku ponudu asortimana za trudnice, bebe i djecu. 

Uz bogatu ponudu prodajnog asortimana, kupci mogu uživati i u kuglanju u West Bowlingu, najvećoj kuglani u Hrvatskoj, u brojnim gastro-središtima među kojima su Ali Kebaba, Batak Grill, Foodie i brojim drugim restoranima. Westgate se može pohvaliti izuzetnom ponudom i za one najmlađe jer se tu nalazi najveća dječja igraonica "Family Park" na čak 5000m².


Centar se nalazi uz autocestu A2 koja povezuje srednju Europu s jugoistočnom Europom i Balkanom, te je kao turistička ruta iznimna frekventna; a udaljen je 17 kilometara od Zagreba s kojim ga povezuje elektrificirana željeznička pruga Zabok - Westgate - Zagreb. Kupcima je na raspolaganju natkrivena garaža na pet etaža s 2.500 parkirnih mjesta od ukupno 7.250 uređenih parkirnih mjesta uokolo Centra, kao i punionice za električne automobile.


Osnovni podaci: 


WESTGATE City


Obiteljski centar shoppinga i zabave


Smještaj: Zaprešić, uz izravan ulaz na autocestu A2


Ukupna površina: 226.000 m²


Površina prodajnoga prostora: 100.000 m²


Vrijednost ulaganja: 270 milijuna eura


Vlasnik: FOCUS INVEST GmbH


Trgovine: brojni renomirani brendovi, poput s.Olivera, Mohita, Reserveda, H&Ma, nexta i drugih


Broj ugostiteljskih objekata: 15 restorana, barova i kafića


Prometna povezanost: Izravno povezan s autocestom A2, u blizini željezničke postaje i pruge koja povezuje Zabok - Krapinu - Westgate - Zagreb te vlastiti autobusni terminal s besplatnim autobusima od Črnomerca, preko Zaprešića do Westgatea i obrnuto.


Parkiranje: 7250 parkirališnih mjesta, od toga je 2500 natkriveno


Ponuda za djecu: Dječja igraonica Family Park na 5.000 m² - najveća dječja igraonica na zatvorenom u Hrvatskoj


Zabava: kuglana West Bowling - najveća kuglana u Hrvatskoj i brojna događanja za djecu, obitelji i druge kupce