Povodom Svjetskoga dana umjetnosti otvorili smo izložbu „Svaki dan ART“

Povodom Svjetskoga dana umjetnosti otvorili smo izložbu „Svaki dan ART“

Povodom Svjetskog danu umjetnosti: otvorili smo izložbu “Svaki dan ART“


Kako bi obilježili Svjetski dan umjetnosti, koji se obilježava 15.travnja, a ujedno je i rođendan Leonarda Da Vincija, otvorili smo izložbu umjetničkih radova. Izložbu “Svaki dan ART“ potpisuju tri vrlo svestrane umjetnice: Maja Vukina Bogović, Mateja Harapin i Martina Harapin.


Maju, Mateju i Martinu veže dugogodišnja suradnja i prijateljstvo. Svestrane umjetnice će posjetiteljima približiti djela koja pričaju priču kroz svijet animalizma, unikatnog dizajna, apstraktnih slika, koketirajući između crteža, forme, boje i medija. Iako se ove tri umjetnice razlikuju stilskim izričajem, zajedno tvore jednu suvremenu i aktualnu priču koja će svakako biti primijećena. Naime, Maja je nagrađivana akademska slikarica-grafičarka s preko tridesetak skupnih i petnaestak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, osim slikarstva bavi se ilustracijom i dizajnom. Mateja je magistra edukacije likovne kulture te također redovito izlaže, dizajnira i radi ilustracije. Martina je dizajnerica koja djeluje pod umjetničkim imenom Maar's, kreirajući individualne i personalizirane odjevne predmete, šivane od unikatno oslikanih materijala.


Izložba je smještena u prekrasnom prostoru, na katu Westgate Shopping Cityja, gdje posjetitelji mogu uživati u izloženim umjetničkim radovima. Naime, ovaj prostor je odnedavno prenamijenjen baš u svrhu galerijskog prostora te će biti dom mnogim budućim umjetničkim projektima.


Izložbu “Svaki dan ART“ možete pogledati na katu centra, nasuprot Germania Casinu. Izložba je otvorena od 15.travnja do 16.svibnja 2021., a ulaz je besplatan.