Nova izložba "Iznad i ispod površine" u galeriji kvART

Nova izložba "Iznad i ispod površine" u galeriji kvART

Otvorili smo novu izložbu „Iznad i ispod površine“ autorice Anastazije Peraić Raguž.

Izložene radove možeš pogledati u našoj umjetničkoj galeriji kvart, svaki dan od 12. svibnja do 12. lipnja.

Izložba će biti otvorena od 10 do 21, a ulaz se ne naplaćuje.


Ova izložba potaknuta je autoričinim dalmatinskim korijenima, rođena je i odrasla na moru pa se tako morski pejzaž proteže kroz sve godine njena djelovanja. Autorica na slike prenosi savršeni mir koji i sama osjeća kada je na moru i kada zaroni u te smirujuće, transcendentne nijanse plave boje i gibanje mora. Slike su rađene u tehnikama akril na platnu i kombiniranom tehnikom: akril, ugljen, kolaž, sprej, gel za raspucavanje. Jakog su kolorita i kontrasta.

„Površina je tanka ploha koja razgraničava svijet koji je iznad i ispod nje. Svijet ispod površine mora je svijet tišine, mira, slobode kretanja i dubokog plavetnila. Svijet iznad površine je svijet iznimne ljepote potpuno različit od onoga ispod.“

Anastazija Peraić Raguž kroz svoje slike prenosi radost života i mir, koji su joj iznimno važni u ovom suvremenom, frenetičnom načinu života. Također, želi potaknuti ljude da čuvaju more od onečišćenja jer svi mi živimo na istom Velikom Plavom Planetu.

Autorica je rođena 1969. god. u Splitu. Diplomirala je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Zdravka Tišljara 1998. god.

Članica je HDLU-a i ULUPUH-a., od 2003.-2014. bila je članica HZSU-a. Osim slikarstva bavila se grafičkim dizajnom, pedagoškim radom, kazališnom scenografijom i kostimografijom.

Sudjelovala je na samostalnim i skupnim izložbama.

Živi i radi u Zagrebu.