Likovno – literarni natječaj “PRIČA MOJE KRAVATE”

Likovno – literarni natječaj “PRIČA MOJE KRAVATE”

Westgate Shopping City i Turistička zajednica grada Zaprešića pripremili su kreativni natječaj za osnovnoškolce „PRIČA MOJE KRAVATE“! 


Ako si osnovnoškolac i pohađaš od 3. do 7. razreda, pokaži svoje umjetničke talente u likovnom i literarnom izražavanju.


Ispričaj nam o svojoj kravati, nacrtaj je ili je izradi od pravog materijala!


Najbolji radovi bit će predstavljeni na velikoj izložbi u Westgateu krajem ovog mjeseca.


Najbolji radovi bit će i nagrađeni, a glavna nagrada je TABLET, Samsung Galaxy Tab S6 lite.


Kako se prijaviti pronađi u Pravilima natječaja.

Ovogodišnje teme natječaja kao smjernice likovnog i literarnog izričaja jesu:


1)      Kravata kao modni izričaj i dio svakodnevnog života – umijeće vezivanja kravate, što kravata simbolizira danas, što je simbolizirala u prošlosti, od kuda je kravata potekla, put kravate kroz pojedine zemlje svijeta, kravata kao tradicija, tajne o kravati i neispričane priče o mojoj kravati, kako izgleda moja kravata, neobične i drugačije kravate, kravata budućnosti


2)      Kravata i ban Jelačić – što kravata znači za Hrvatsku, porijeklo kravate vezano uz Hrvate, je li ban Jelačić nosio kravatu i u kakvom obliku – kako je izgledala njegova kravata, poveži kravatu i bana


Najbolje radove predstavit ćemo na svečanosti u Westgateu u subotu, 24. listopada u 16:30 sati, a cijeli dan bit će organizirane radionice na temu kravate, kao i velika obiteljska potraga za izgubljenom kravatom.


Povjerenstva će u svakoj kategoriji nagraditi tri najbolja ostvarenja, a prvi - najbolji rad u svakoj kategoriji bit će nagrađen s TABLETOM, Samsung Galaxy TAB S6 lite 10,5''.


Rok za prijavu radova je 16. listopada 2020. do 15:00 sati, a svi detalji natječaja nalaze se u prilogu.

Upute za natječaj “PRIČA MOJE KRAVATE”U natječaju mogu sudjelovati svi učenici od 3. do 7 . razreda osnovne škole!


LITERARNO STVARALAŠTVO

1. Svaka škola može prijaviti neograničen broj radova, a jedan učenik može prijaviti jedan rad.

2. Literarni izričaj (oblik rada) učenika je slobodan i nije ograničen, ali mora biti na tragu tema opisanih u uvodnom dopisu.

3. Literarno djelo može biti na standardnom hrvatskom jeziku ili na zavičajnom dijalektu.

4. Svaki rad treba poslati elektroničkom poštom na tic@visitzapresic.hr u PDF formatu zaključno s 16. listopada 2020. do 15 sati.

5. Svaki rad mora imati sljedeće podatke na vrhu rada:

a) ime i prezime učenika – autora rada

c) naslov rada

d) razred

e) naziv škole

f)  ime i prezime voditelja/mentora

g) kontakt podatke mentora (e-mail i broj mobitela)

6.  Radovi ne smiju biti duži od tri kartice (1 kartica = 60 slovnih mjesta x 30 redaka, tj. 1800 znakova s proredom; format: program word, pismo: times new roman, veličina slova - 12 točaka, dupli razmak). Radovi se dostavljaju u PDF formatu.

7. Povjerenstvo će izabrati i nagraditi tri najbolja rada koja će biti pročitana na svečanosti u Westgateu 24. listopada u 16:30 sati, a od kojih će najbolji rad i učenik biti nagrađen Samsung tabletom.

8. Svi radovi bit će objavljeni u zborniku radova.

9. Svi učenici i mentori koji sudjeluju u natječaju bit će pozvani na svečanost 24. listopada u Westgateu gdje će se proglasiti najbolji radovi, a detalje o svečanosti dobit ćete naknadno.

10.Za sve dodatne informacije možete se javiti na tic@visitzapresic.hr ili 01 3310 309.LIKOVNO STVARALAŠTVO

1. Svaka škola može prijaviti neograničen broj radova, a jedan učenik može prijaviti jedan rad.

2. Likovni izričaj (oblik rada i tehnika) učenika je slobodan i nije ograničen, ali mora biti na tragu tema opisanih u uvodnom dopisu. Rad može biti na papiru, a može biti i rukotvorina – ručni rad u smislu modeliranja ili izrade kravate.

3. Svaki likovni rad treba osobno donijeti u ured Turističke zajednice grada Zaprešića (Ulica kardinala Alojzija Stepinca 22, Zaprešić, svaki radni dan od 08 do 16 sati) s prijavom te fotografiran rad poslati elektroničkom poštom na tic@visitzapresic.hr u PDF ili JPG formatu zaključno s 16. listopada 2020. do 15 sati.

4. Svaki rad mora imati sljedeće podatke:

a) ime i prezime učenika – autora rada

c) naziv rada i kratki opis

d) razred

e) naziv škole

f) ime i prezime voditelja/mentora

g) kontakt podatke mentora (e-mail i broj mobitela)

5. Povjerenstvo će izabrati i nagraditi tri najbolja rada koja će biti posebno prezentirana na svečanosti u Westgateu 24. listopada u 16:30 sati, a od kojih će najbolji rad i učenik biti nagrađen Samsung tabletom.

6. Svi likovni radovi bit će izloženi na izložbi u Westgateu.

7. Svi učenici i mentori koji sudjeluju u natječaju bit će pozvani na svečanost 24. listopada u Westgateu gdje će se proglasiti najbolji radovi, a detalje o svečanosti dobit ćete naknadno.

8. Za sve dodatne informacije možete se javiti na tic@visitzapresic.hr ili 01 3310 309.