Izložba „SEASCAPES" Caribbean 2021 Olega Maštruka ostaje otvorena do 23.siječnja 2022.

Izložba „SEASCAPES" Caribbean 2021 Olega Maštruka ostaje otvorena do 23.siječnja 2022.

Zbog velikog interesa izložba „SEASCAPES"

Caribbean 2021 by Oleg Maštruko produžena je do 23.siječnja


U Galeriji kvART je otvorena izložba fotografija prekrasnih plaža i dijelova obale Kariba. 


Izložbu možeš posjetiti od 11. studenog do 23. siječnja u periodu od 10 do 21, a ulaz se ne naplaćuje.


Ova izložba rezultat je putopisa Kronike globalnog zatopljenja – Episode II. Ideja serijala Kronike globalnog zatopljenja obilazak je mjesta koja su najpogođenija dosadašnjim promjenama životnih uvjeta izazvanih klimom, i reportaža s mnoštvom osobnih dojmova. 


Plan projekta za Episode II bio je putopis s lokacija ugroženih podizanjem razine mora, nakon što smo lani u Episode I pokrili ledenjake Grenlanda koji se ubrzano tope. Pandemijske mjere su ove godine, kao i prošle, otežavale svako planiranje. Na kraju je uz puno sreće, dobrog planiranja, hrabrosti i podrške na pravim mjestima, plan projekta u cijelosti realiziran, obilaskom niza lokacija u pet zemalja Kariba: Dominikanska Republika, Turks and Caicos, Bahami, Panama i Kolumbija. 


Cijeli putopis možete pronaći na Facebooku u grupi Kronike globalnog zatopljenja – Powered by BOSCH: https://www.facebook.com/groups/thule/ Jedan od najljepših i meni najdražih rezultata projekta su fotografije. 


„Za ovu izložbu načinio sam poseban, konceptualno zaokružen odabir. Intimno sam izuzetno zadovoljan ovim serijalom. Plaže i dijelovi obale na ovim kadrovima u normalnim godinama su uglavnom puni turista i kupača. Pandemijske 2021 bili su gotovo sasvim prazni, zbog čega fotografije imaju posebnu kvalitetu, kakvu će biti teško ponoviti. Premda su konceptualno slične, gotovo svaka fotografija u serijalu ima neki detalj koji je čini osobitom. Gledajte pažljivo..." – poručio je autor Oleg Maštruko.


O autoru: 


Oleg Maštruko je urednik, manager poslovnih konferencija i kolumnist u medijskoj kući Bug te autor i fotograf, s pet objavljenih knjiga IT tematike, dvije putopisne i dvije knjige fotografija, ali i sedam Facebook putopisa. Knjige fotografija „Without People" i „Expiations" dostupne su na Amazonu (www.amazon.com), a putopis „Zapisi s drugog krova svijeta" objavljeni su u nakladi Fokus na hit. Osam putopisnih projekata rađenih za društvene mreže dostupno je na Facebooku.