Izložba „SEASCAPES" Caribbean 2021 by Oleg Maštruko

Izložba „SEASCAPES" Caribbean 2021 by Oleg Maštruko

Izložba „SEASCAPES"

Caribbean 2021 by Oleg Maštruko


U Galeriji kvART je otvorena izložba fotografija prekrasnih plaža i dijelova obale Kariba. 


Izložbu možeš posjetiti od 11. studenog do 31. prosinca u periodu od 10 do 21, a ulaz se ne naplaćuje.


Ova izložba rezultat je putopisa Kronike globalnog zatopljenja – Episode II. Ideja serijala Kronike globalnog zatopljenja obilazak je mjesta koja su najpogođenija dosadašnjim promjenama životnih uvjeta izazvanih klimom, i reportaža s mnoštvom osobnih dojmova. 


Plan projekta za Episode II bio je putopis s lokacija ugroženih podizanjem razine mora, nakon što smo lani u Episode I pokrili ledenjake Grenlanda koji se ubrzano tope. Pandemijske mjere su ove godine, kao i prošle, otežavale svako planiranje. Na kraju je uz puno sreće, dobrog planiranja, hrabrosti i podrške na pravim mjestima, plan projekta u cijelosti realiziran, obilaskom niza lokacija u pet zemalja Kariba: Dominikanska Republika, Turks and Caicos, Bahami, Panama i Kolumbija. 


Cijeli putopis možete pronaći na Facebooku u grupi Kronike globalnog zatopljenja – Powered by BOSCH: https://www.facebook.com/groups/thule/ Jedan od najljepših i meni najdražih rezultata projekta su fotografije. 


„Za ovu izložbu načinio sam poseban, konceptualno zaokružen odabir. Intimno sam izuzetno zadovoljan ovim serijalom. Plaže i dijelovi obale na ovim kadrovima u normalnim godinama su uglavnom puni turista i kupača. Pandemijske 2021 bili su gotovo sasvim prazni, zbog čega fotografije imaju posebnu kvalitetu, kakvu će biti teško ponoviti. Premda su konceptualno slične, gotovo svaka fotografija u serijalu ima neki detalj koji je čini osobitom. Gledajte pažljivo..." – poručio je autor Oleg Maštruko.


O autoru: 


Oleg Maštruko je urednik, manager poslovnih konferencija i kolumnist u medijskoj kući Bug te autor i fotograf, s pet objavljenih knjiga IT tematike, dvije putopisne i dvije knjige fotografija, ali i sedam Facebook putopisa. Knjige fotografija „Without People" i „Expiations" dostupne su na Amazonu (www.amazon.com), a putopis „Zapisi s drugog krova svijeta" objavljeni su u nakladi Fokus na hit. Osam putopisnih projekata rađenih za društvene mreže dostupno je na Facebooku.