Izložba „ Hommage Pablu Picassu“

Izložba „ Hommage Pablu Picassu“


Izložbu možeš posjetiti od 7. listopada do 7. studenog u periodu od 10 do 21, a ulaz se ne naplaćuje.

Izložba „ Hommage Pablu Picassu „ okuplja radove nastale povodom 140-e godišnjice rođenja Pabla Picassa. Kako bi odala počast slavnom umjetniku, slikarica Željka Sedlan, posvetila je proteklu godinu stvaranju djela s Picassovim motivima.

Izloženi radovi izrađeni su po uzoru na motive slavnog španjolskog slikara Pabla Picassa i predstavljaju replike djela iz njegovih različitih kreativnih faza slikarstva na platnu. Prikazani motivi iznimno su prepoznatljivi i karakteristični za Picassa što cijelom opusu daje dodatnu vrijednost i kvalitetu. Predstavljeni radovi su izrađeni u tehnici akril i /ili ulje na platnu.

Slikarica Željka Sedlan rođena je 31. ožujka 1973. u Zagrebu. Umjetnica se slikarstvom bavi od rane mladosti te je članica udruge likovnih umjetnika Fortuna - ART s kojom je sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama. Likovno se izražava u tehnici ulja na platnu.

Fortuna – ART je udruga likovnih umjetnika osnovana 1997. s ciljem promocije i unapređenja likovne umjetnosti, popularizacije likovne kulture među mladima i promicanja likovne umjetnosti u međunarodnom okruženju. Fortuna – ART okuplja na dobrovoljnoj osnovi umjetnike i građane iz Hrvatske i inozemstva koji posjeduju afinitet za likovno stvaralaštvo i zajednički interes razvoja likovne umjetnosti i kulture.